A OpenEurope des del desembre estem realitzant cursos d’idiomes per formar als alumnes que seran part del programa TLN Mobilicat. Els joves que hi participen estan estudiant italià, alemany i rus, per posteriorment anar a realitzar pràctiques professionals a Itàlia, Alemanya i Letònia. 

L’OTMAN PARLA 6 IDIOMES

Entrevistem a l’Otman, de 23 anys, un tècnic d’informàtica i instal·lador de càmeres, que parla: català, castellà, àrab i bereber amb molta fluïdesa, mentre que domina l’anglès i francès d’una forma bàsica, i ara s’està formant per aprendre alemany.

EL PROGRAMA TLN MOBILICAT

El programa TLN Mobilicat és una oportunitat d’inserció laboral per a persones joves de 18 a 30 anys inscrites al programa de Garantia Juvenil del SOC, que pretén millorar el perfil i de les competències professionals claus dels participants, realitzant pràctiques formatives totalment subvencionades, a  empreses de la Unió Europea.

L’associació OpenEurope  és una de les organitzacions que treballa amb aquest programa a Catalunya.

L’Otman estava inscrit al programa de Garantia Juvenil que ofereix el Servei d’Ocupació de Catalunya i gràcies a un company de l’àrea d’Orientació Laboral del Casal de Joves de la Palma, es va posar en contacte amb un company d’Open Europe, que li va explicar com podria tenir l’oportunitat d’anar a treballar a l’estranger amb els despeses pagades i rebent formació lingüística

“Quan m’ho van comentar ho vaig trobar molt interessant, vaig pensar que seria un bona oportunitat per millorar la meva experiència laboral”, explica.

DOS HORES D’ALEMANY 5 DIES A LA SETMANA

El grup que anirà a Alemanya, igual que la resta, estudien deu hores de l’idioma cada setmana, i pel que fa a les classes d’alemany, ell creu que presenten un cert nivell de dificultat, tot i que es sent molt satisfet. “Esta molt bé, cada dia hem d’estar atents i posar-hi interès. Treballem aspectes com el restaurant, la ciutat, com pronunciar bé les paraules, el que son els termes bàsics, principalment:  com ens saludem, verbs, estructures gramaticals, procedència, edat…

EXPECTATIVES ABANS DEL VIATGE

Pel que fa a les expectatives que abans d’anar a Leipzig, una ciutat del sud d’Alemanya són aquestes: ‘És important  passar-ho be, aprendre i incorporar-se i adapta-se tan a l’idioma com a la cultura” assegura.