Open Europe com a organització no només es dedica a gestionar projectes de mobilitat internacional. Per una banda ajuda a persones i entitats a crear i desenvolupar aquest tipus de projectes, però, a part d’això, també ofereix cursos d’idiomes i formació en àmbits com la cuina, la psicologia o la la tecnologia. L’Inma, llicenciada en Turisme i amb formació en psicologia, és una de les professionals que imparteix formacions a les nostres aules.


FACILITADORA DE TALLERS DE MEMÒRIA I YOUTH LEADER

L’Inma fa dos anys que treballa a Open Europe, a més a més de ser professora d’un Taller de Memòria al Centre Cívic del Carme, on fa repàs d’anglès a un grup de noies que presenten dificultats amb l’aprenentatge. “Una de les coses amb les que treballem és en refermar el vocabulari en anglès i associar la pronunciació amb la paraula escrita”, explica.

L’estiu passat, de mà de l’associació, va anar com a Youth Leader a Polònia formant part del projecte City Bound, on va passar una setmana sent una de les responsables del grup de joves participants.


TALLERS DE MEMÒRIA PER A PERSONES AMB DIFICULTATS D’APRENENTATGE

Pel que fa a les classes del centre cívic, l’Inma ens explica que “el que tractem és mantenir la memòria en forma, ja que com els hi comento als meus alumnes quan comencem, no es tracta de resoldre problemes difícils, si no de fer una mena de gimnàstica mental, és a dir, petits exercicis que ens permetin entrenar, tant l’atenció, com la memòria a curt i llarg termini, les funcions executives, el llenguatge, el càlcul, la percepció, i fins i tot la creativitat” ens explica. “Intento preparar els exercicis, de la forma més variada possible, ja que es pot estimular la memòria de moltes maneres diferents, i en aquest sentit, la diversió, la curiositat, la cultura, la música, i fins i tot el joc, ens ajuda, tant a fer la classe efectiva, com útil i a la vegada divertida, amb molt bon ambient, a on els alumnes passen una estona agradable i a on ens relacionem obertament entre tots, perquè no hem d’oblidar que les relacions socials agradables i sanes són molt importants a l’hora de mantenir una bona salut mental” afegeix. Assegurant que gaudeix molt preparant aquestes sessions, tant per a la gent més jove com per a aquells més grans.

De la seva trajectòria com a professora destaca la importància de tenir en compte la veu dels alumnes: “sempre hem d’estar atents a les seves necessitats i als seus interessos, ja que la memòria, com a tal, no és un objecte físic, és un procés bàsic i principal a la nostra vida mitjançant el qual li podem donar un significat. Per aquest motiu, és necessari treballar-la i preparar-la” explica.

El seu objectiu a l’hora d’impartir les classes és mantenir la memòria en el millor estat possible. “Vivim en una societat amb molts estímuls visuals (televisió, internet, xarxes) i moltes vegades ens convertim en receptors passius de tota la informació que ens arriba, sense posar en marxa mecanismes que ens ajudin a ser crítics. Anem en pilot automàtic, cosa que està molt bé i té la seva utilitat, però en excés fa que la nostra memòria es torni una mica mandrosa…” continua, referint-se a la important tasca de discriminar informació.


EXPERIÈNCIA COM A YOUTH LEADER

El projecte City Bound és una oportunitat per aquells joves d’entre 14 i 17 anys que tenen interès en realitzar una experiència de mobilitat internacional. Open Europe facilita el procés de gestió d’aquest tipus d’estances per a joves i adults.

L’Inma va anar de Youth Leader a Polònia com una de les responsables dels estudiants espanyols que van participar en el projecte. Valora l’estada d’una forma molt positiva. “He de dir que per als adolescents suposa una experiència inoblidable. El fet de sortir del seu ambient natural, conèixer joves d’altres països, estar sense la seva família al costat… és una mena d’aventura que els fa a la vegada, aprendre, gaudir, i madurar. Obren els ulls i els seus horitzons al conèixer altres cultures, tracten de primera mà temes com el respecte, la interculturalitat, l’aprenentatge d’idiomes, la tolerància, el posar-se a prova ells mateixos, aprendre a confiar en les seves capacitats, solucionar problemes o treballar en grup. En arribar, més enllà del país de procedència, tots tenen les mateixes pors i els mateixos nervis però a l’hora d’acomiadar-se, sempre hi ha abraçades i llàgrimes, ja que fan autèntiques amistats que traspassen les fronteres, i avui dia, gràcies a les xarxes socials, continuen una vegada ja estan a casa” conclou.


PER A MÉS INFORMACIÓ

Per a més informació sobre tallers o cursos et recomanem posar-te en contacte amb nosaltres a:

cursos@openeurope.es

877 001 000