El rus és un idioma que cada vegada s’escolta més aquí a la Costa Daurada. L’arribada de russos a la ciutat i als voltants per gaudir del clima i de les zones turístiques del territori ha generat que la nostra societat visqui la seva cultura d’una forma més propera que uns anys enrere. Avui no és estrany que en una entrevista de feina en el sector turístic o comercial sigui obligatori el coneixement d’aquesta llengua.
Us posem en context amb la Tatiana, la professora de rus del nostre centre d’idiomes que ens comparteix la seva experiència com a professora a Open Europe, amb la seva professió i amb els seus alumnes.

Professora de rus i anglès.
La Tatiana, o Tania també, va néixer al nord de Rússia, tot i que amb els anys es va traslladar més al sud amb la seva família. Va estudiar filologia anglesa a la Universitat de Samara, una ciutat tocant al Riu Volga, i va exercir de la seva professió durant un temps, tot i que després va tenir l’oportunitat de treballar en una agència de viatges a causa de la seva afició a viatjar.
D’ençà que va arribar a Espanya fa deu anys ha exercit de professora de llengua anglesa i russa. Destacant l’experiència que ha adquirit formant a nens/es i joves, a treballadors d’atenció al client i a persones a l’atur.

Pots venir a provar les classes de rus els dimecres de 19 h a 20.30 h
Quan imparteix classe als seus alumnes segueix el concepte de “la teoria no serveix sense la pràctica” per aquest motiu el que busca és animar als seus alumnes a parlar durant les sessions i fer desaparèixer la vergonya.
Cada dimecres de 19 h a 20.30 h imparteix un curs d’Iniciació al Rus, nivell A1, on intenta adaptar-se a les necessitats de cada alumne seguint una estructura permet que cadascú aprengui al seu ritme. Es comença amb un repàs de la classe anterior, es planteja nou vocabulari, se segueix amb la gramàtica, i després s’invita a la pràctica. Ella opina “crec que la pràctica és el més important de les sessions, intento utilitzar noves tecnologies, com wattsapp, kahoot…” També material en línia com vídeos o pàgines web per reforçar els conceptes explicats a classe.
“És important que els alumnes marxin contents cap a casa, que a classe hi hagi una atmosfera positiva que sigui agradable i faciliti l’aprenentatge” afirma.

Que pensen els alumnes de les classes
Les classes són de grups reduïts, d’unes 6-7 persones. L’Ania és una de les alumnes que ve a Open Europe per aprendre rus. Ja domina la llengua a un nivell bàsic i ens dóna la seva opinió sobre les classes: “Segueixo bé el temari, ja tenia una base, però tot i això no penso que sigui complicat per als nous alumnes”. Sempre li ha agradat el rus i el recomana perquè creu que aprendre un idioma permet entrar en una nova cultura, entendre els seus costums i treballar la tolerància. Té una bona opinió de els sessions i anima a tots aquells interessats en aprendre rus a apuntar-se a les classes.

Per a més informació
Les persones interessades a assistir a classe poden apuntar-se a la meitat del curs sense problema.

Per a més informació et recomanem posar-te en contacte amb nosaltres a: cursos@openeurope.es, 877 001 000, també pots visitar la nostra pàgina web de cursos www.openeurope.cat per trobar més cursos en altres idiomes.