L’associació de programes educatius Open Europe a més a més d’impartir cursos d’idiomes, ofereix l’oportunitat de realitzar projectes de mobilitat internacional a joves i adults que tinguin la intenció de viure una experiència educativa o de voluntariat en països de la Unió Europea.

Com a entitat, cada any ajudem a persones que busquen fer aquest tipus de projectes oferint-los-hi orientació i gestionant el procés perquè els hi sigui possible participar-hi. El Marc (a l’esquerra) ha estat involucrat amb la mobilitat internacional des dels 18 anys, ens explica la seva trajectòria.


CONEIXEMENTS SOBRE EL MÓN DIGITAL I LES NOVES TECNOLOGIES

El Marc, que ara té 22 anys, en porta més de quatre amb Open Europe, realitzant projectes d’Erasmus+ i formacions que li han permès entendre com funciona la seva producció, gestió i desenvolupament, a part, de tenir l’experiència d’haver participat en unes quantes estades.

És de Reus i actualment està estudiant Administració i Direcció d’empreses a la URV i Màrqueting i Investigació de Nous Mercats a la UOC. A més de ser professor d’informàtica i tenir coneixements en el món audiovisual i les noves tecnologies.

A Open Europe va començar com a voluntari, més endavant va treballar unes hores, i actualment és una de les persones que tramita la mobilitat internacional dels candidats, administra alguns projectes com Count Me In, de temàtica tecnològica i que emfatitza amb les Smart Cities, realitza gestions internes dins l’organització i informa joves interessats sobre les mobilitats disponibles i com poden participar-hi.


LA SEVA EXPERIÈNCIA EN PROJECTES DE MOBILITAT ERASMUS+

“El primer projecte que vaig fer va ser a Sarajevo, Bòsnia quan tenia 18 anys, amb dos companys d’Open Europe. Allí ens vam reunir tres joves d’onze països diferents, en total érem unes trenta persones, i ens van ensenyar com organitzar projectes d’Erasmus+”. El Marc explica que de tots els projectes que ha fet al llarg dels anys, ha estat el què més li ha agradat.

En aquest cas l’objectiu d’aquest training course era aprendre el tipus de projectes que existeixen, com redactar sol·licituds… però n’hi ha de diferents temàtiques, com l’esportiva, el voluntariat, la solidaritat, la cultura, el món digital, la música…


PER A MÉS INFORMACIÓ

Les persones interessades a tenir més informació sobre mobilitat internacional poden contactar amb Open Europe a: cursos@openeurope.es – 877 001 000 – www.openeurope.es