L’alemany és el segon idioma més estudiat a Espanya després de l’anglès. Segons algunes enquestes, principalment per motius laborals, els estudiants s’interessen per aquesta llengua perquè en els darrers anys Alemanya presenta uns índexs d’atur per sota del 10%, situant-se en alguns casos per sota del 5%, i això crida molt l’atenció a aquelles persones que volen millorar la seva situació econòmica i estan disposades a sortir a l’estranger.

Tot i això, la vessant laboral no és l’única per la qual els estudiants s’interessen per l’alemany, són moltes les causes que porten a algú a voler aprendre un idioma. Per exemple: tenir familiars vivint en un altre país, interès en la història o la cultura, qüestions de viatge o oci… Comprendre una llengua més enllà de la pròpia enriqueix a les persones en tots els sentits i dóna peu a conèixer una societat d’una forma molt més propera.

A Open Europe, l’Ana és la professora d’alemany. Fa classes particulars, a més de tenir un grup de nens i joves, als que els hi ensenya les bases per millorar la seva fluència tant oral com escrita.


PROFESSORA D’ALEMANY I ANGLÈS

L’Ana Herranz va néixer a Braunschweig, Alemanya, el 1966. I es va formar en filologia a la Universitat de Valladolid, cursant l’últim any a la Freie Universität de Berlin.

La seva primera feina va ser com a traductora a l’empresa alemanya Siemens, on va treballar quatre anys en el projecte del tren d’alta velocitat Madrid – Sevilla. Més endavant va deixar els idiomes una mica de banda i va muntar el seu propi negoci d’informàtica, que va tenir durant 18 anys, fins que el va traspassar. Posteriorment, va tenir una oportunitat laboral al Perú i a la Xina, el que la va portar a aprendre xinès.

Durant els anys que va viure a fora va aprofitar per a reprendre el contacte amb els idiomes i va fer un curs de metodologia i didàctica per a professors a la IPCNA (Instituto Cultura Peruano Norteamericano), on va aprendre nous mètodes per impartir idiomes.


A OPEN EUROPE FA CLASSES PER A NENS/ES I ADOLESCENTS DIVENDRES DE 18:00 h A 19:30 h

Actualment treballa com a professora d’anglès i alemany en alguns centres cívics de Reus i en algunes empreses. També col·labora en projectes d’Erasmus+. A Open Europe fa classes d’alemany a nens i adolescents cada divendres a la tarda de 18:00 h a 19:00 h.


LA SEVA METODOLOGIA A L’HORA D’IMPARTIR CLASSES

“Per a mi a classe és molt important que l’alumne participi i s’ho passi bé, és la millor forma d’aprendre” assegura l’Ana. Ressaltant que ella creu que és important que es practiqui durant la sessió, ja sigui l’expressió oral, la comprensió auditiva, la comprensió lectora o la gramàtica. Ja que d’aquesta forma la classe es fa més amena.


PER A MÉS INFORMACIÓ

Les persones interessades a assistir a classe poden apuntar-se a la meitat del curs sense problema.

Per a més informació et recomanem posar-te en contacte amb nosaltres a cursos@openeurope.es o al 877 001 000, també pots visitar la nostra pàgina web per trobar més cursos en altres idiomes.