L’ús que fem de la tecnologia depèn molt dels nostres coneixements i objectius a l’hora d’utilitzar-la. La setmana passada es van complir 30 anys de la World Wide Web, i des de la seva creació el món digital ha avançat progressivament fins el què és avui en dia. A causa del seu ràpid avanç, sobretot en aquests darrers anys, ens trobem en una situació de dualitat entre les diferents generacions. Mentre que els més joves busquen l’entreteniment i utilitzar-les els suposa una qüestió de practicitat en el dia a dia, les generacions més adultes presenten, en alguns casos, un cert desconeixement de la immensitat de possibilitats que presenta poder accedir a la xarxa. El Raül, titulat en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió, és un dels nostres professionals que imparteix cursos relacionats amb el món de la tecnologia i la informàtica.


ENGINYER TÈCNIC EN INFORMÀTICA DE GESTIÓ

És de Cambrils, té 37 anys i es declara amant de la música. El Raül es dedica al disseny i al desenvolupament de software, sobretot per aplicacions de telèfons intel·ligents i per a pàgines web. També treballa amb algunes empreses en processos relacionats amb la gestió de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) amb l’objectiu d’optimitzar el seu mode de treball.

Té experiència laboral en el camp de la informàtica: com a programador en el sector empresarial, turístic o educatiu, entre d’altres. A Open Europe va començar com a desenvolupador de software i més endavant ha tingut l’oportunitat d’impartir classes d’informàtica a Centres Cívics, feina que continua realitzant actualment.


DIFERÈNCIES A L’HORA D’IMPARTIR CLASSE A GRUPS DE DIFERENTS EDATS

“Entusiasmat per les noves tecnologies em va atraure la idea de poder ensenyar el seu ús a gent, sobretot persones adultes, que normalment han estat poc contacte amb l’existència de les xarxes socials, l’ús d’internet a la vida quotidiana…” assegura el Raül. “A l’hora d’impartir les classes sempre porto una guia elaborada amb l’experiència d’altres anys com a base; ja que les TIC evolucionen ràpidament. A manera d’introducció sempre pregunto per l’ús que en fan ells de les eines digitals, si tenen algun dispositiu (ordinador, tablet, smartphone) i si el fan servir, per veure a quin nivell estan els alumnes”, continua.

Una part dels seus alumnes són persones grans. “Com que acostumen a ser gent adulta algunes vegades deixo que siguin les seves curiositats, dubtes o preguntes les que marquin una mica el ritme de la classe o determinar quins aspectes cal tractar amb més dedicació. El repte és descobrir de quina manera els alumnes poden treure profit en el seu dia a dia de les noves tecnologies, i no només mostrar els beneficis, sinó també els riscos” conclou.


PER A MÉS INFORMACIÓ

T’agradaria formar-te en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació? Open Europe dins de la seva oferta formativa disposa de cursos orientats a l’àmbit de la tecnologia.

Per a més informació et pots posar en contacte amb nosaltres

877 001 000

cursos@openeurope.es