“El repte no és només mostrar els beneficis, sinó també els riscos de la tecnologia”

“El repte no és només mostrar els beneficis, sinó també els riscos de la tecnologia”

L’ús que fem de la tecnologia depèn molt dels nostres coneixements i objectius a l’hora d’utilitzar-la. La setmana passada es van complir 30 anys de la World Wide Web, i des de la seva creació el món digital ha avançat progressivament fins el què és avui en dia. A causa del seu ràpid avanç, sobretot en aquests darrers anys, ens trobem en una situació de dualitat entre les diferents generacions. Mentre que els més joves busquen l’entreteniment i utilitzar-les els suposa una qüestió de practicitat en el dia a dia, les generacions més adultes presenten, en alguns casos, un cert desconeixement de la immensitat de possibilitats que presenta poder accedir a la xarxa. El Raül, titulat en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió, és un dels nostres professionals que imparteix cursos relacionats amb el món de la tecnologia i la informàtica.


ENGINYER TÈCNIC EN INFORMÀTICA DE GESTIÓ

És de Cambrils, té 37 anys i es declara amant de la música. El Raül es dedica al disseny i al desenvolupament de software, sobretot per aplicacions de telèfons intel·ligents i per a pàgines web. També treballa amb algunes empreses en processos relacionats amb la gestió de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) amb l’objectiu d’optimitzar el seu mode de treball.

Té experiència laboral en el camp de la informàtica: com a programador en el sector empresarial, turístic o educatiu, entre d’altres. A Open Europe va començar com a desenvolupador de software i més endavant ha tingut l’oportunitat d’impartir classes d’informàtica a Centres Cívics, feina que continua realitzant actualment.


DIFERÈNCIES A L’HORA D’IMPARTIR CLASSE A GRUPS DE DIFERENTS EDATS

“Entusiasmat per les noves tecnologies em va atraure la idea de poder ensenyar el seu ús a gent, sobretot persones adultes, que normalment han estat poc contacte amb l’existència de les xarxes socials, l’ús d’internet a la vida quotidiana…” assegura el Raül. “A l’hora d’impartir les classes sempre porto una guia elaborada amb l’experiència d’altres anys com a base; ja que les TIC evolucionen ràpidament. A manera d’introducció sempre pregunto per l’ús que en fan ells de les eines digitals, si tenen algun dispositiu (ordinador, tablet, smartphone) i si el fan servir, per veure a quin nivell estan els alumnes”, continua.

Una part dels seus alumnes són persones grans. “Com que acostumen a ser gent adulta algunes vegades deixo que siguin les seves curiositats, dubtes o preguntes les que marquin una mica el ritme de la classe o determinar quins aspectes cal tractar amb més dedicació. El repte és descobrir de quina manera els alumnes poden treure profit en el seu dia a dia de les noves tecnologies, i no només mostrar els beneficis, sinó també els riscos” conclou.


PER A MÉS INFORMACIÓ

T’agradaria formar-te en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació? Open Europe dins de la seva oferta formativa disposa de cursos orientats a l’àmbit de la tecnologia.

Per a més informació et pots posar en contacte amb nosaltres

877 001 000

cursos@openeurope.es

Deixa un comentari